Nyheter

Barndomsminner

Mitt Galleria er et sted uten aldersgrense. Hvor barna lærer at de som faktisk er mest barnslig er de voksne!

Johanna Martinsen Brygfjeld tenker tilbake på åra som deltaker i Galleria med glede. Her er hun fotografert foran en Nille-avdeling i Oslo, der hun jobbet tidligere. (Foto: Tor Martin Leines Nordaas)

Jeg setter like stor pris på alle delene av Galleria. Kunsten og musikken som går hånd i hånd. For meg har det handlet mye om familie også, da min far Arvid Martinsen har satt opp utallige band som jeg har vært heldig å ta del i.

Da jeg var 11 år sendte mamma og pappa meg (frivillig) til Mosjøen på Galleria Kunstfestival. Jeg skulle bo hos gu’foreldrene mine, Svenn Erik Neergaard og Åse Winter Neergaard som var de kuleste folkene jeg kjente på den tiden (og egentlig fremdeles). Som mange andre hadde de en finger med i spillet helt fra starten av.

Første dagen gikk jeg og Åse nedover Sjøgata for å se på kunsten. Vi gikk i rundt fire timer, men var på tur til å dra hjem da vi kom til Vikbrygga. Da så vi at det hang noen gule tre-solsikker på veggene til Vikbrygga så vi bestemte oss for å gå inn. Vi fulgte solsikkene opp en trapp og så enda en trapp og da vi kom helt opp i tredje etasje sto det en mann kledd i gult fra topp til tå! «Peter Petrus Solaris» sa han mens han gliste.

Peter skravlet i vei mens vi så på kunsten hans, men Åse klarte å skyte inn at jeg gikk i kulturskolen for å lære meg å male. Det hele endte med at jeg og Peter stilte ut bildene våre sammen i på Galleria tre somre på rad og jeg stilte tilsammen ut bilder i seks år – kanskje jeg gjør det igjen en gang i fremtiden.

Peter Petrus Solaris døde i 2015.

(Foto: Eivind Biering-Strand)

Under Galleria Kunstfestival er Mosjøen virkelig byen med det rare i.

Det maleri, foto, musikk, teater, og folk med rare klær. Det konserter over alt, i Gilles Garden, Galleri SOS, Fru Haugans Hotel og oppå Øyfjellet. Man ser på kunst på dagtid og hører på kunst på kveldstid. Kan det bli bedre?

Jeg føler meg veldig velkommen i byen under Galleria, akkurat sånn som jeg er. Det var sånn det føltes i 2006 og det var sånn det føltes i fjor og jeg er sikker på at det er sånn det kommer til å føles i år. Jeg har hatt besøk av mange venner fra fjern og nær under Galleria og alle har blitt forelsket i Mosjøen og Sjøgata.

Nå er jeg 24 år og bor i Oslo. Jobber i film og TV. Det som er fint med film er at det er lyd og bilde samtidig, litt som Galleria!

Johanna var bare 11 år da hun debuterte på Galleria. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Johanna Martinsen Brygfjeld er 24 år, fra Brygfjelldalen i Hemnes. Hun jobber nå med film og TV i Oslo.

MITT GALLERIA

Har du tanker, minner eller opplevelser du har lyst til å dele med andre som er glade i Galleria Kunstfestival?

Et bilde som traff deg midt i magen?

Et inspirerende kunstnermøte?

En tvillingsjel med pensel og palett?

Et blikkfang blant morsomme bydekorasjoner?

Et overraskende gjensyn med gamle venner?

Et helt nytt vennskap?

Velkommen til MITT GALLERIA, fellesbloggen som skal skape forventning og blest om sommerens festival og bidra til å levendegjøre festspilltemaet "Samtaler". Bli med og del opplevelser og inntrykk fra DITT Galleria, i fjor, året før, året før der igjen eller kanskje så langt tilbake som det aller første året i 2006. Du må også gjerne dele tanker og ideer for framtida!

Send bidraget ditt til asbj-san@online.no eller til post@galleria.no


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.