Nyheter

- Kunsten gir frihetsfølelse

- Jeg har drevet med maling på fritida siden jeg var 12 år og alltid likt det. Å male gir en følelse av frihet. Den gir meg mulighet til å flytte et helt fjell på lerretet, sier Odd Jarle Hanssen.

Odd Jarle Hanssen viser nye sider av seg sjøl på årets Galleria-utstilling og stiller ut oljemalerier. Her beskjedne vindmøller i Texas. (Foto: Anne-Kristine Bastholm)

For svært mange er han kjent som countrymusikeren OJ, men nå stiller han for første gang ut sine bilder på Galleria kunstfestival.

Han ser med spenning fram til å være med på festivalen og ser ikke helt bort fra at det også kan bli en liten improvisert konsert i hagen ved Barthbrygga. Han har fått tildelt utstillingslokale rett ved hagen og her planlegger eierne servering og muligheter for opptreden og konserter.

Kanskje sang

Odd Jarle har sett på lokalene og gleder seg til å få plass her, sammen med en annen kunstner, Karl Petter Johansson. Han er utdannet klesdesigner og arbeider som grafisk og visuell kunstner, bosatt i København og opprinnelig fra Mosjøen.

Til daglig er det musikken som fyller livet til Odd Jarle Hanssen. Etter først å ha utdannet seg til og arbeidet som lensmannsbetjent på Namsos, Nesna og Vefsn i rundt ti år, fikk han permisjon for å prøve ut drømmen som sanger i USA. Etter ett år hadde han bestemt seg. Dette ville han satse videre på og en karriere innen countrymusikken startet, med Nashville som hovedbase. Musikken har han fortsatt med og han er stadig på reise rundt i landet. Sist var han på varehuset Magneten i Levanger, der han både opptrådte, hadde utstilling av sine bilder og solgte egen musikk.

- Nye oppgaver venter og jeg skal både nordover og sørover i landet. Jeg må også ha en periode i USA hvert år for musikkinspirasjon og spille inn nye låter. Men under Galleria kunstfestival blir jeg i Mosjøen og jeg gleder meg til å se andres arbeider og å treffe nye mennesker, sier han.

Malte med Valberg

Odd Jarle forteller at han lærte mye av sine formingslærere på ungdomsskolen, Haldis Jacobsen og Edvar Valberg. En lærer på Nesna lærerskole ga også råd og inspirasjon, mens han jobbet som lensmannsbetjent der.

Et bilde fra norsk natur, med en stille fjord og Øyfjellet som kulisse.

- Jeg var heldig og fikk være med Valberg på hans turer ute i naturen og jeg fikk male sammen med ham både i Dolstadåsen og i Tverådalen. Min lidenskap for å male har alltid vært der, men de siste årene har jeg brukt penselen mer enn før.

- Hvor kommer inspirasjonen fra?

- Den dukker opp under mine reiser. Det hender jeg stopper og tar et bilde av et fint motiv og seinere kan jeg føre det over på lerretet. Da tar jeg meg også den frihet å forandre på landskapet og kanskje flytte på et helt fjell.

Fjell og landskap kan han endre på, enten motivet er fra Texas eller Vefsn og nettopp dette får han fram på sine oljemalerier, som vises under Galleria.

God hjelp til å stille ut har han av kona Ulrike, som alltid er med på hans turneer og reiser. De har også med sin fire år gamle datter Marla Scarlett, som har bodd mye i buss og bobil.

- Med henne er det full gass hele døgnet, sier en tydelig stolt pappa, som legger til at nå har dattera også begynt i barnehage.

Annika Honggard (t.h.) fra Galleria Kunstfestival forslår hvordan dette lagerlokalet/verkstedet kan deles inn for to utstillere. Eier Harry Nicolaysen og Odd Jarle og Ulrike Hanssen ser mulighetene.


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.