Nyheter

Ny festspillsjef med ny logo

I løpet av noen travle uker skal den nye sjefen for Festspill Helgeland sy sammen og presentere programmet for de tre samarbeidende sommerfestivalene i Mosjøen.

Carl Ninian Wika er allerede i gang med markedsføringen av Festspill Helgeland. (Foto: Annika Honggard)

På kontoret hos Væxt-kollektivet er Carl Ninian Wika (26) foreløpig utstyrt bare med nødvendig møblement og sin egen bærbare datamaskin. Der han også har den nye logoen, som skal hjelpe til å forene identiteten til Byfæstveko, Toppen-kurset og Galleria. Logoen er forøvrig signert festivalkunstneren fra Galleria 2016, Alvin Jensvold.

Carl Ninian Wika flyttet hjemmefra etter videregående og har siden reist verden rundt , både som musiker og som en driftig organisator, først i De Unges Orkesterforbund og nå i den internasjonale World Federation of Amateur Orchestras.

Han har mye fint å si om hjembyen, ikke minst om det store engasjementet og spennet innenfor kulturlivet.

- Det skjer så mye positivt nå, byen er i vekst, og det er så mange kreative folk som engasjerer seg. Kulturen står svært sterkt her i byen og kan tåle sammenligningen med mange andre og mye større byer.

- Hvorfor er du rett mann for Festpill Helgeland?

- Jeg ser potensialet i samordningen av de tre festivalene, som hver for seg har mange flotte arrangement. Og jeg har vært på innsida av dette og ser utfordringene med koordineringen av alt som skjer. Nå skal det bli et ordentlig festspill gjennom god organisering.

Carl Ninian har seks års studier og en master som utøvende musiker på fiolin.

- Det er en brei utdanning, og omfatter ikke bare fiolin, men også andre sjangre, såvel som teamarbeid og entreprenørvirksomhet. Dessuten er jeg i gang med en bachelor i økonomi og ledelse. Det er kjekk kunnskap, ikke minst når det gjelder å skrive søknader og drive markedsføring.

For fullt

Nå skal han jobbe fullt framover mot årets festival, selv om stillingen som festivalsjef er opprettet som en 60 prosent stilling.

- Mye er på plass allerede, som økonomien og alle de forskjellige arrangementene. Oppgaven blir å koordinere dette, å være et ansikt utad og sørge for at profileringen skjer gjennom Festspill Helgeland.

Samtidig skal de tre festivalene oppretteholde sin egen identitet som innholdprodusenter.

-Det ville være meningsløst å bygge dette ned for så å bygge opp noe annet. De tre er sterke organisasjoner som er godt kjent for alle her på Helgeland.

- Som musiker, hvorfor vil du engasjere deg for bildende kunst og byfest?

- Jeg er også interessert i andre kunstformer. Jeg vil jobbe for møter mellom bildende kunst, musikk og scenekunst og bidra til å lage nyskapende prosjekter der en kan lære av hverandre.

Dronningen

Ikke alle nyetablerte organisasjoner er så heldige få kongelig besøk allerede i sitt første driftsår. Festpillsjefen gleder seg i alle fall til å få møte Dronning Sonja. Han har litt trening fra før, siden dronningen er beskytter for De Unges Orkesterforbund. Han har også vært i audiens hos dronningen, forteller han.

Men nå er han altså mest opptatt av å lage et best mulig festpill for folket.

- Mosjøen og Helgelands befolkning her store forventninger til en gjennomarbeidet og spennende festival.

Carl Ninian Wika har studert og bodd i Trondheim i en årrekke, der han også fortsatt skal ha sin faste base. Han vil pendle til Mosjøen.

Ved siden av jobben som festspillsjef er det rom for å fotsette både med studier og drive utøvende virksomhet, understreker han. (Foto: Johannes Sunde)


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.