Nyheter

De unge er festivalens fremtid

Mitt Galleria er en kunstfestival som inkluderer så mange som mulig i ethvert bredt kunstutrykk. Dette gjelder for alle mulige billedutrykk på alle nivåer, fra amatør til profesjonelle gjestekunstnere.

Barna er viktig for Galleria, skriver Arvid Martinsen. På bildet ser vi Max Tilo som er stolt kunstner på Barnas Galleria 2018. (Foto: Torild Wika)

I Mitt Galleria er det særdeles viktig å inkludere barn og ungdom på festivalen på alle måter, både som kunstnere og festivalambassedører. De er jo festivalens fremtid.

Arvid Martinsen ønsker seg en festival der absolutt alle framsnakker de andres aktiviteter og ønsker hverandre suksess. (Foto: Øyvind Bratt)

Min egen datter Johanna Martinsen Brygfjeld vokste opp med festivalen, stilte ut i flere år og ikke minst traff hun flere andre kunstnere og høstet stor lærdom og inspirasjon. I dag jobber hun i dokumentarfilmfirmaet FILM IT og bruker sin naturlige kreativitet i sitt daglige virke. Galleria Kunstfestival var et veldig viktig årlig møte for henne i barnårene.

Mitt Galleria må spille på alle de andre kunstutrykkene på festivalen, bl.a. musikk på de forskjellige utstillingsplassene.

Engasjer bookete musikere fra Gilles Garden/Gilles Cafe, Garasjepuben, Fru Haugans Hotell og Toppenkurset der de enkeltvis, som duo eller trio skaper stemning og ståhei som trekker publikum til utsillingen.

Disse "showupene" bør selvsagt være tidsbestemt i programmet og disse opptredene kanskje bare på 10-15 minutter bør være kontraktfestet med bookede artister. Her inngår jo også opptreden på Torvet og rundt omkring på små scener som senere blir brukt på Byfesten. Dette er en flott mulighet for barn, ungdomsaktivitet med elever fra bl.a. Vefsn kulturskole.

Mitt Galleria må være en festival der absolutt alle framsnakker de andres aktiviteter og ønsker hverandre suksess. "Den enes suksess er også den andres brød"!

Akkurat dette med bevistt raushet skaper godt omdømme for byens store festival og en helt god stemning, ånd og sjel som alle besøkende vil kjenne på og merke.

Arvids eget bidrag til Galleria. (Foto: Privat)

Det hadde også vært utrolig morsomt med en utstilling merket "TØR DU?".. Her inviteres personer som vanligvis ikke driver med denne kunstformen til å stille ut et eget maleri, tegning i konkurranse med andre inviterte. Parolen og mottoet i denne konkurransen er at ingen er for dårlig til å være med, men tør å by på seg selv.

Legger ut ei tegning i sakens anledning der jeg ble "mobbet" til å stille ut et år på festivalen etter å ha vært litt stor i kjeften overfor to lokale kunstnere. Det hele skapte en stor glede for meg personlig at jeg turte, og ikke minst mye befriende latter.

Tilsutt ønsker jeg at Mitt Galleria må være et resutat av et bredt samarbeid i alle ledd og ikke et resultat av enkeltpersoner. Det trenger Mosjøen.

Jeg ønsker også Festspillene Helgeland med sin nye profesjonelle leder alt godt.

ARVID MARTINSEN

bor i Brygfjelldalen i Hemnes. Han er musiker og orkesterleder, komponist og musikklærer

MITT GALLERIA

Har du tanker, minner eller opplevelser du har lyst til å dele med andre som er glade i Galleria Kunstfestival?

Et bilde som traff deg midt i magen?

Et inspirerende kunstnermøte?

En tvillingsjel med pensel og palett?

Et blikkfang blant morsomme bydekorasjoner?

Et overraskende gjensyn med gamle venner?

Et helt nytt vennskap?

Velkommen til MITT GALLERIA, fellesbloggen som skal skape forventning og blest om sommerens festival og bidra til å levendegjøre festspilltemaet "Samtaler". Bli med og del opplevelser og inntrykk fra DITT Galleria, i fjor, året før, året før der igjen eller kanskje så langt tilbake som det aller første året i 2006. Du må også gjerne dele tanker og ideer for framtida!

Send bidraget ditt til asbj-san@online.no eller til post@galleria.no


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.