Nyheter

Sonja kommer til Sjøgata igjen


Silje Bergsnev (t.v) og Annika Honggard betrakter bildet av kronprinsparet da de besøkte Mosjøen og Sjøgata i 1974. Bildet er en forstørret kopi av Helgeland Arbeiderblad og er utstilt på Jacobsenbrygga i Sjøgata hos Vefsn Museum.

Her var det nydelig, sa den gang kronprinsesse Sonja for 45 år siden, da hun sto på Jacobsenbrygga i Mosjøen.

Hun har vært tilbake i Mosjøen som dronning siden den gang og 6. juli er hun igjen i Sjøgata. Da skal hun spasere i Sjøgata og sette sitt preg på Festspillene Helgeland.

- Vi håper hun synes det er like nydelig i Sjøgata nå som da hun gjestet distriktet og fikk en kveldstur utenom programmet etter middagen på Fru Haugans Hotel. Det sier daglig leder av Galleria kunstfestival, Annika Honggard (29).

Skulpturer

Sammen med styrelederen i Galleria, Silje Bergsnev (28) er vi innom Jacobsenbrygga, Helgeland Museum for å se på bildet som ble tatt av kronprinsparet og presentert i Helgeland Arbeiderblad i 1974.

Vi tar en tur på brygga utafor og opplever at vintermotivet med Sonja kunne blitt like fint denne dagen. Sola skinner på fjellene og isen lager flotte skulpturer. Hadde skulpturene holdt seg, kunne de blitt stilt ut under Galleria i dagene 29. juni til 6. juli.

Samarbeid

Annika og Silje var også engasjert i Galleria kunstfestival i fjor og ser med spenning fram til årets opplegg, der Byfestveko og Toppenkurset (Toppen Internasjonale Sommermusikkskole) blir samlet under en felles paraply med navnet Festspillene Helgeland. De håper og tror at dette kan bidra til at flere kommer til Mosjøen og mange finner arrangementer og utstillinger som er tiltrekkende.

- Det er bare fantastisk at kommunen ved ordføreren tok initiativ til å søke om besøk av dronningen den 6. juli. Det blir ikke lang tid hun blir i Mosjøen, men så langt er det bestemt at hun skal åpne Helgelandstrappa og vandre gjennom Sjøgata, forteller Annika.

Hemmelig

- Men hvordan er vandringen planlagt? Skal hun besøke utstillere og møte representanter for byfesten og noen fra Toppenkurset?

- Vi har vært med på å drøfte programmet, og det legges opp til at de involverte parter skal delta på en eller annen måte. Men i kan ikke si noe om detaljene ennå, opplyser Silje.

Hun og Annika er sterkt engasjert for å få med flere utstillere. De opplyser at en stor del av tidligere deltakere har meldt seg, men at de stadig håper på mange flere. De oppfordrer unge kunstnerspirer om å melde seg på og lokker med gratis plass for de under 18 år.

- Hva med kjente kunstnere til Galleria i år?

- Vi har invitert Håkon Bleken som utstiller, og hans bilder har prioritert plass på Kulturverkstedet. Ekstra stas ville det være om han kommer sjøl også, mener de to.

Annika og Silje på samme plass som den gang kronprinsesse Sonja sto i 1974. De tror hun vil synes det er nydelig her også når hun kommer hit igjen.

Tekst og foto:

Anne-Kristine Bastholm


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.