Nyheter

Førstepremie til nybegynner

Portrettet av Stig-Einar Edvardsen i bryggesmuget i Sjøgata er vinnerbildet i Gallerias fotokonkurranse 2018. Fotografen kaller seg en glad amatør.

Vinnerbildet i Gallerias fotokonkurranse 2018. (Foto: Tore Lundestad)

Tore Lundestad (48) kjøpte nemlig både kamera og redigeringsprogram så seint som i mars i år. Men siden har han brukt mye tid både på opptak og redigering, også med ei drone som han tok flere filmer med i Mosjøen i sommer.

- Veldig overraskende, men artig, sier fotografen om resultatet av fotokonkurransen.

Han vant med portrettet i svart-hvitt av ex-svogeren Stig-Einar Edvardsen, mosjøkunstneren som har hatt fast plass for sine installasjoner i smuget mellom Forsjordbrygga og Vikbrygga i mange år.

Lundestad kapret også andreplassen, med et morsomt bilde av søsteren, Inger Anne Lundestad, tatt utenfor Galleri SOS på torget i Mosjøen sentrum.

Selv om han altså har en særdeles kort fotokarriere, bruker han mye tid både i felt og med redigering. Etter ferieturen til Mosjøen i sommer hadde han et par tusen bilder med seg.

- Men det er kanskje bare 50-60 som det blir noe av. Jeg bruker mye tid på å finne de riktige bildene, sier han.

Til daglig jobber Lundestad hos byggmakker på Lillestrøm. Han flyttet fra Vefsn i 20-årsalderen og har bodd i Oslo siden 2000. Ei tid jobbet han som discjockey og reiste mye rundt, også til Mosjøen der han sørget for musikken på daværende Bonaparte. Nå blir det gjerne en ferietur om sommeren i forbindelse med Galleria og Byfesten.

Juryen i Gallerias fotokonkurranse 2018, som besto av Torild Wika, Stig-Ove Sivertsen og Finn Arne Mortensen, valgte å premiere tre bilder. Førstepremien er et actionkamera gitt av Power Mosjøen og andrepremien middag for to på Blomsterbua, restauranten som mange venter på i den tidligere blomsterbutikken i Sjøgata.

Tredjepremien går til Adrian Mijlin Montes for et bilde av blomster-pjokken på torget i Mosjøen. Spanjolen som flyttet til Mosjøen for tre år siden får ei Galleria-skjorte.

Andrepremiebildet. (Foto: Tore Lundestad)

Tredjepremiebildet. (Foto: Adrian Mijlin Montes)


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.