Nyheter

Arktisk inspirasjon

Galleria 2018 er ikke over før noen er langt inne i planleggingen av 2019-utgaven.

En inspirert musiker og komponist, Morten Mortensen (med fløyte) sammen med kunstnerne som har bidratt til inspirasjonen, fra venstre Are Kilvær, Stig Ove Sivertsen, Kirsti Stokland, Per Vikan og Marit Skog. (Foto: Torild Wika)

Fredag presenterte nemlig Morten Mortensen prosjektet han skal framføre på Kulturverkstedet torsdag 11. juli 2019: En tredje og siste (?) utgave av konserten Arctic Landcape, bestående av nyskrevet musikk inspirert av bildene til seks kunstnere fra hjembyen. Ennå bare på skissestadiet, men fire av skissene ble altså presentert i digital form for fem av de seks og noen andre heldige tilhørere fredag.

De to tidligere Arctic Landscape-konsertene ble framført henholdsvis i Dolstad kirke i 2011 og på Kulturverkstedet i fjor. Etter fjorårskonserten ble Mortensen oppfordret av en venn til å skrive musikk til utvalgte bilder fra sentrale mosjøkunstnere.

- Han mente at min musikk og deres bilder ville bli en fin kombinasjon, forteller Mortensen.

- Jeg tenkte lenge på dette før jeg først kontaktet Stig Ove Sivertsen for å høre om han kunne tenke seg å låne ut et bilde som jeg skrev musikk til. Han tente positivt på prosjektet, dermed kontaktet jeg også Marit Skog, Per Vikan, Anne Britt Ravnå, Kirsti Stokland og Are Kilvær, og alle ville være med på dette, til min store glede.

Kunstnerne ble bedt om å velge ut et bilde som de mente hadde en «arctisk tone» i seg og de fire første ble klar i vår. De melodiske skissene til disse fire bildene var det altså som ble presentert fredag i Jacobsensalen på Kulturverkstedet. Mortensen forteller at hans egen inspirasjon til musikken i Arctic Landscapes er hentet fra uttallige flyturer med Widerøe (med vindusplass) fra Værnes til Mosjøen.

Konserten om et knapt år skal etter planen tas opp live av musikkprodusenten Fred Endresen. Og tanken videre er å skaffe økonomiske bidragsytere som kan være med å støtte en utgivelse på cd og vinyl, inkludert et hefte med bildene fra musikerne som det er satt musikk til. Medvirkende musikere blir Sigurd Tverrå, gitarer, Hans Christian Digermul, keyboard, Kjell Joar Petersen Øverleir, bass, Minda Maria Fiskum, vokal og Arvid Martinsen, trombone.


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.