Nyheter

Fortalte om arbeidsprosessen som illustratør

Sandra Steffensen fra Mosjøen har illustrert 15 bøker og bidratt med tegninger til en rekke filmer og spill.

Sandra Steffensen viser et utvalg av bildene sine på Vefsn bibliotek under Galleria. (Foto: Asbjørg Sande)

Hun har også tegnet etikettene til både Kolekvinten-drammen og til Byfest-ølet. Nå under Galleria stiller hun ut et utvalg av arbeidene sine på Vefsn bibliotek, og onsdag fortalte hun levende om hvordan hun jobber og hvem hun samarbeider med i et foredrag på biblioteket.

Mange ble nok både overrasket og imponert når de fikk se tidsbruken og hvor mange arbeidsoperasjoner det ligger bak en illustrasjon eller et element i en animasjon. Hun fortalte at hun trengte fra to til åtte arbeidsdager på hver tegning og viste arbeidsprosessen fra de første skissene til ferdig bilde.

Mosjøsamarbeid

Det aller artigste prosjektet til nå, også fordi det er mosjøværinger som står bak, var arbeidet med boka og filmen «Rallskanken» av Aleksander L. Nordaas, som nå er solgt til bortimot 20 land. Simen Nyland har stått for animasjonen og Raymond Enoksen for musikken. Filmen har vært vist flere ganger på NRK Super og er en eventyrinspirert historie om den stygge og illeluktende karen som vandrer 364 dager før han prøver å finne husrom for ei natt.

- Men egentlig er den ganske samfunnsaktuell, fordi den dypest sett handler om fremmedfrykt og motstanden mot å slippe noen inn, sa Sandra.

"Tåketroll"

Den nyeste boka hun har illustrert er «Tåketroll» av Gudny Ingebjørg Hagen, kjent for «Blåfjell»-seriene på NRK og en rekke andre serier for fjernsyn. Ved å vise skissene og videreutviklingen av dem til fargeskript forklarte Sandra hvordan karakterene fikk form og hva som inspirerte henne til å forme personligheten til hver enkelt.

Sandra støttet seg til pc-en og prosjektoren under foredraget og fortalte at pc-en og det digitale tegnebrettet er det viktigste produksjonsutstyret hennes, selv om hun også fortsatt bruker blyant og pensel.

Hun har to års illustrasjonsutdanning fraTrondheim og ett år med grafisk design fra England.

- Men egentlig er det nok mer staheten min som har fått meg hit jeg er i dag, sa Sandra.

Hun er glad for at hun stadig får nye oppdrag som illustratør som gjør at hun kan leve av arbeidet sitt, men ønsker seg også med tida større anledning til å utvikle sine egne ideer.


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.