Nyheter

Feståpning i Sjøgata

Galleria-festen åpner med kulturell vandring i Sjøgata, fra hotellhagen til Mjåvatnbrygga.

Bodil Nystad og Nina Stimo fra Vefsn folkehøgskole står bak vandringsåpningen av årets Galleria.

Lørdag 7. juli er festen i gang. Bodil Nystad og Nina Stimo drar det hele i gang når de inviterer til festvandring fra hotellhagen til Mjåvatnbrygga i Mosjøen klokka 12 på formiddagen.

- Det blir en vandringsåpning etter samme lest som i fjor, sier Nystad.

- Målet er å få med oss flest mulig folk gjennom Sjøgata til åpningen i Mjåvatnbrygga, og samtidig vise mangfoldet i Galleria-festen. Vi tar i bruk hele galleriet, sier Stimo.

Ordføreren åpner

Når vandringen på kryss og tvers gjennom Sjøgata og Nergata er framme ved Mjåvatnbrygga, er det offisiell åpning av Galleria kunstfestival ved ordfører Jann-Arne Løvdahl. Deretter er det vernissasje for utstillingen til Jonny Andvik i Mjåvatnbrygga.

Start i hotellhagen

Det starter med musikalske innslag i hotellhagen, med blant andre jentegruppa Jennisis. Underveis blir det innslag med sang og musikk, dans, live-painting og teater. Dansegruppa Balance og Kom og Dans står for dansen, Armanduo og Vefsndåsan står for noe av musikken mens elever fra kulturskolen er involvert i flere av innslagene.

Toppen-bidrag

Vandreråpningen er Vefsn folkehøgskole, Toppen, sitt bidrag til Galleria-dugnaden. Nystad, Stimo og Hans Jakob Øksne som lydmester har hatt regien sammen med Rikke Anett Lund.

Lørdag kveld er det Byfest i Mosjøen, for 10. gang, og Galleria har godt samarbeid med arrangøren av den festen.

- Både Galleria og Byfesten er avhengig av frivillig innsats, og vi har hatt godt samarbeid med Byfesten og Sjøgata næring og miljø. Vandringsåpningen er bare starten på den store festen, sier Nystad.

Tekst og foto: Nils Inge Lorentsen


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.