Nyheter

Nordeng-bilder til Galleria

Nordeng-utstillingen på Kulturbadet i Sandnessjøen avsluttes til helga. Til sommeren er det en ny sjanse til å se bildene hans under Galleria i Mosjøen.

Inger Meyer kommer til Galleria med bilder som faren, Hans Nordeng,har malt gjennom et langt liv. (Foto: Asbjørg Sande)

Inger Meyer (55) er datter til maleren Hans Nordeng (1918-1991) fra Sandnessjøen. I over en måned nå har hun fortalt om faren og hans bilder til et stort publikum i alle aldre med omvsininger på utstillingen i Kulturbadet. Til helga avsluttes det hele med auksjon av bilder fra utstillingen.

Nå planlegger Inger en ny utstilling i Mosjøen under Galleria over samme lest. Det vil si at bildene lånes ut av private eiere som enten bare vil vise dem fram, eller eventuelt selge Nordeng-bildene. Fredag møtte hun styreleder Annika Honggard i Galleri Kunstfestival og daglig leder Heidi Aanes i Kulturverkstedet, der utstillingen er planlagt, for å drøfte organiseringen av utstillingen.

Med seg har Inger farens egen perm med utklipp fra presseomtaler fra et langt liv som kunstner. Nå håper hun å få kontakt med kunstinteresserte og bedrifter og andre som har en Nordeng i sitt eie, og som har lyst og anledning til å låne ut bildene. Slik vil hun sette sammen en retrospektiv utstilling der de forskjellige epokene i karrieren kommer tydelig fram. Dersom noen er interessert i å selge bildene, vil det bli anledning til det. I Sandnessjøen er det lagt ut flere bilder for salg, og bildet med den høyeste utropsprisen (38.000 kroner) fikk det første budet. Auksjonen der avsluttes altså til helga.

Jeg håper å samle bilder som i utgangspunktet hører hjemme i Mosjøen og ellers i regionen, sier Inger, som vet at det er veldig mange som har både ett og flere av farens bilder. Hun vil selv sette sammen utstillingen og ha omvisninger der hun forteller om bildene og om faren.

Mange er i utganspunket ikke så opptatt av å bli guidet på en utstilling. Men det viser seg at de fleste blir interessert og gjerne overrasket når de får høre om historien bak bildene og vist utviklingen til kunstneren, sier Inger.

Nordeng var representert på Høstutstillingen i 1952. Mange kritikere og andre kunstinteresserte stusset da han reiste tilbake til Helgeland, forteller Inger. De mente han ville ødelegge karrieren sin hvis han ikke ble i Oslo. Men Nordeng levde av kunsten sin hele livet. Han var ikke så opptatt av hva kunsteliten mente om bildene hans. Han var selv sikker på hva slags bilder som var gode nok for å bli stilt ut, og han arrangerte selv sine egne utstillinger.

Nå vil altså Inger gjerne komme i kontakt med alle som har bilder av Hans Nordeng og som kan tenke seg å bidra til å lage utstillingen som skal vises under Galleria.

De kan ta kontakt med henne på telefon 91776622 eller med epost til inger.meyer@gmail.com.

PS Inger Meyer driver sitt eget galleri på Herøy. Du finner henne også på Facebook og Instagram.

Annika Honggard i Galleria (f.v.) og Heidi Ånes på Kulturverkstedet håper Inger Meyer får satt sammen en variert og fin utstilling med bilder av Hans Nordeng. Dette bildet henger på Heidis kontor i andre etasje på Kulturverkstedet. Kanskje kan det bli med i utstillingen.


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.