Nyheter

Med 200 bilder til Mosjøen og Galleria

Sand-familien kommer til Galleria og Mosjøen med 200 bilder. Dette er en kjempeutstilling, sier Aune Sand.

Vebjørn Sand, Marianne Aulie og Aune Sand besøkte Galleria i 2010. Nå kommer de igjen. (Foto: Bjørn Asle Grimstad)

Han er talsmann for kunstnerne, tvillingbroren Vebjørn, samboer Marianne Aulie og faren Øyvind. Sønnen Andrey blir også med til Mosjøen.

- Vi har gledet oss til å komme tilbake til Mosjøen helt siden forrige besøk som var for mange år siden, sier Aune Sand til Helgelendingen. Det var i 2010. Utstillingen i år blir på Fru Haugans Hotel, og Aune lover at en eller flere fra familien vil være til stede hele uka. Vi kommer til åpningen, sier han. De ønsker å presentere bildene sine for publikum og delta aktivt i kunstfestivalen.

Publikum kan vente seg å se en retrospektiv utstilling av Vebjørn. Det vil være alt fra Sydpolen, norsk natur, andre verdenskrig og portretter som han har jobbet med hele sitt liv.

Marianne blir representert med sine karakterstudier av heltene i samfunnet. Det mange oppfatter som klovner, men som egentlig er portretter av de sterkeste i samfunnet. Det er første gang denne utstillingen blir vist i Nord-Norge.

Bildene som blir med til Mosjøen har blitt vist på poput-utstillinger på 45 steder i Norge de siste åra.

De fineste bildene Vebjørn har malt, sier Aune. Selv skal han lese egne kjærlighetsdikt. Han har fått stor oppmerksomhet for sin erotiske roman «Jordbærmus» som kom i 2015.

Kunstnerfamilien vil også arrangere maleverksted for barn.

Vebjørn Sand og faren Øyvind stilte ut første gang i Mosjøen i 2005. Da hadde daværende leder Karin Kvalø brukt tre år på overbevise dem om at det var riktig å komme hit. I 2010 var Vebjørn og Marianne Aulie på en landsomfattende turne i regi av møbel- og interiørkjeden Bohus, som da hadde profilert kunstnerne og solgt reproduksjoner av maleriene deres i en årrekke. Gjennom avtalen med Bohus reiste de rundt til utvalgte butikker i Norge for å signere bilder, og besøket til Mosjøen ble lagt til Galleria Kunstfestival.

I sommer åpner forøvrig Galleri Sand nettbutikk med kunst, porselen og skjerf.

«Det er 38 år siden den første utstillingen sjøbuene i Utgårdskilen på Vesterøy, Hvaler. De siste elleve årene med Galleri Sand i West Village New York City, og på 90-tallet stilte vi ut i Washington, DC, Seattle, San Fransisco og the Twin Cities. Prosjekter i Ilulisatt på Grønland, Christiansborg Slottsplass, København, Leonardos slott i Frankrike, Victoria and Albert Museum i London, Tyskland, Tsjekkia, Istanbul, Japan og eventyrlige Dronning Maud Land, Antarktis. Stjerna på Gardemoen, Leonardos bro i Ås, og Trollslottet på Frognerseteren ble reist», heter det på hjemmesiden til «Norwgian Dreams».


Siste innlegg

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.