Påmeldte Kunstnere 2019

 Peder Aresvik

Photograph for pleasure. Attended Galleria in 2013, 2014, 2015 and 2017. Has also held a separate exhibition in Sombor, Serbia and sales exhibitions at Leknes, Halsa and Aure. Photographs everything that's on film!

Place: Mjaavatnrbygga

Unni Fagerhaug

Anne-Betsy attended Galleria in 2009 where she sold many pictures. She paints with acrylic and uses many different expressions and techniques and uses coal, sand, sparkle, airbrush and stencil. Has participated in many exhibitions throughout the years in Inderøy and Steinkjer, the last time was Galleria 14-16, and Steinkjer Kunstforening "Our own autumn exhibition" in 2017.

Has participated in four courses at Sund Folkehøjskole, Inderøy, among others. Nirmal Sing Dhunsi - under the auspices of Criminal Care in Freedom, Steinkjer.

Place: Mjaavatnbrygga

Roar Lund Larsen

Tage er en kunstner med mange strenger å spille på. Mest kjent er han for sine malerier, oftest fantasirike koloristisk verk med mange lasurlag i olje. Han har deltatt på en mengde internasjonale utstillinger som strekker seg over tre verdensdeler.

www.tagelundin.se

Sted: Jacobsenbrygga (2. etg)

Tale Øksendal

Billedkunstner og interiørdesigner. Arbeider primært med maleri på lerret. Figurativ samfunnsdebatterende
og dekorativ kunst. Opprinnelig fra Vefsn. Bor nå i Roskilde i Danmark. Har mottatt flere priser og
utsmykningsoppgaver i Danmark. Utstiller i år både de kjennelige fortellingene om livet og dekorative
arbeider. Tale har vært med på Galleria 4 ganger tidligere.

Sted: Mjaavatnbrygga

Viktor Furnes

Viktor er pensjonert lærer, født og oppvokst i Bindal men bor nå i Trondheim. Bildene hans er pastell- og akrylbilder. Ofte kombinerer han disse to teknikkene ved hjelp av datagrafikk. Han legger også inn fotograferte motiv i bildene. Gjennom bildene sine prøver han å uttrykke det vakre, gåtefulle og mystiske vi kan se og oppleve i naturen - og i menneskene som omgir oss.
Peder har nå blitt en gjenganger på Galleriafestivalen og er med for 8. gang!

www.byaasen-kunstgalleri.com

Sted: Mjaavatnbrygga

Marie Christin Fagerli

Marie Christin Fagerli fra Mosjøen, bosatt i Vestfold. Vil vise bilder som vekker det dype i mennesket. Mye farger og magi. Har skapt siden barndommen og har tatt opp kreativiteten i akvarell og akryl-maling.

Sted: Forsjordbrygga 1.etasje

Maleklubben Paletten

Maleklubben Paletten er en lokal maleklubb  for amatører og viderekommende. Medlemmene møtes en gang i måneden for hyggelig, sosialt og kreativt samvær.

Sted: Forsjordbrygga 2.etasje.

Kari Hatlen

Kari er utflytta Vefsning/Graneværing, og har vært keramiker de siste 19 år. Alle produkter er av type steingods, teknikker, leire- og glasseringteknikker dertil. Hun bor i Fredrikstad hvor hun har eget verksted på tunet. Deltok for første gang på Galleria i 2015, temaet i år er "lysets glede"

Sted: Forsjordbrygga 1.etasje.

Ke Deng

Ke Deng er en artist fra Kina som har spesialisering i oljemaling og kinesisk male tradisjons. Han begynte å tegne som tre åring og bygget seg opp en solid tegneteknikk gjennom barne- og ungdomsårene. Utdannselse fra Hubei Academy of Fine Arts, og har deltatt i kunstutstillinger i Kina, Vietnam, Nigeria, Sør-Afrika mm. Representative kunstverk inkluderer: Into the Water, Childhood, Melting.

Sted: Mjaavatnbrygga

Grete Velsvåg

Kunstneren bor på Finneidfjord og er barnefødt i 1947 på gården Velsvåg i Leirfjord kommune, hvor navnet
kommer fra. Først da hun begynte å forberede seg til pensjonsalderen fant hun sin kunstneriske åre, men i den alderen var det ikke tid nok til lang utdanning. Behovet for nødvendig kunnskap ble derfor dekket ved å delta på
stadig nye kurs, og hun er fremdeles på jakt etter nye teknikker og ideer. Grete Velsvåg har deltatt på Galleria 4 ganger tidligere. Årets utstilling har stor variasjon. Hun stiller ut maleri, digitalt behandlede maleri, digitale grafiske bilder, kollager, fotografi samt mixed media, som er bilder som inkluderer flere teknikker. Mixing av media er spennende og utviklende, mener hun.
Grete Velsvåg har hatt flere separate utstillinger og deltatt på marked. Hun tilbyr også visning av bilder
hjemme hos kundene på deres egen vegg.

Sted: Mjaavatnbrygga

Lilly-Anne Forsmo

Lilly-Anne er 16 år og er genuint opptatt av maling og tegning. For tiden er det mest tegning som er i fokus, og det hun elsker mest er å tegne eventyrfigurer, det vil si stort sett drager i alle former og farger. En dag uten at ho får tegne er en dag uten innhold for henne-
Lill-Anne ønsker å gå videre med dette i livet sitt og har veldig lyst å gå på kurs for å lære seg grunnleggende ting innfor maler- og tegner kunsten. Hun har også et ønske om å lage seg en Youtube konto slik at ho kan utveksle tegninger med andre og vise hvordan hun lager sine bilder.

Sted: Mjaavatnbrygga

Torill Synnøve Jenssen

Dette er andre året at Torill Synnøve deltar på. Galleriafestivalen. Første gang var i fjor, og det ga mersmak. I år er bildene hennes hovedsakelig akvareller, med hovedsaklig temaet klima og natur i det arktiske området. Dette opptar kunstneren sterkt, og håper at hun med papir, pigmenter og vann kan uttrykke noe som er relevant for den klimasituasjonen vi opplever.
 

Sted: Mjaavatnbrygga

Kirsti Stokland

I galleriet finner du fargeglad fotografikk av Kirsti Stokland, innrammede bilder, glassbilder, aluminium, plexiglass, lerret, trykk, kunstkort mv.

Det sjarmerende huset oser av kreativitet og inneholder også mye lokalt håndverk innen tekstil, strikk, skinn, keramikk og glass.  Velkommen til påfyll av energi og glede!

www.kirstistokland.no

Sted: Sjøgata 25 og Mjaavatnbrygga

Mari Mortensen

Mari har i økende grad uttrykt seg gjennom acrylmaleri og glassmaling. Acrylmaleriene er i all hovedsak abstrakte, men også abstrakte landskapsmaleri. I sin maling bruker hun ulike teknikker. Galleria 2019 er Maris første utstilling.

Sted: Mjaavatnbrygga

Mosjøen Kameraklubb

Fotoklubben er åpen for alle som har interesse for foto og fotografi. Klubben er en blanding av rene amatører og viderekommende fotointeresserte som utvikler sin hobby sammen. Klubblokalet er i Jonal Lies gate 11. Der har dem et lite studio som medlemmene disponerer gratis. 

Sted: Mjaavatnbrygga

Sabrina Skogsaas Larsen

Sabrina Skogsaas Larssen er født og oppvokst i Mosjøen. Hun er 15 år gammel og liker å male, tegne, skulpturere samt spraymale. Sabrina deltar på Galleria for andre gang og vil stille ut ulik kunst. Sabrina er selvlært.

Sted: Mjaavatnbrygga

Tove Kvernvik

Tove har utøvd billedkunst i 28 år og har nå bodd i Spania i snart 3 år. Hun har hatt flere utstillinger i Spania og Norge og vært med på å drive Strandheim Kunstfestival i 5 år på Orkanger. Tove elsker å improvisere, og maler med Akryl eggtempera og forskjellige mix Media. Tove sier at hvert bilde er en egen opplevelse og at hun befinner seg et sted mellom abstrakt og figurativt. 

Sted:  2. etasje Kulturverkstedet

Anne-Britt Ravnå

Anne-Britt har utdannelse fra Falkenberg Konstskola i Sverige, og Nordiska Konstskolan i Finland. Hun jobber med oljemaleri, kollasj og skulpturer.  Med en blanding av organisk abstrakt og figurativt formspråk, prøver hun å skildre organiske og foranderlige prosesser og tilstander i en indre reise.

Anne-Britts verk blir omtalt som konkrete og figurative landskap. Men det er ikke hvilke som helst landskap: Det er indre og ytre landskap. Hun arbeider på cellenivå, med blodlegemer og andre ting som befinner seg inne i vår kropp, som vi nå kan betrakte som levende naturlandskap. Hun går også inn og viser oss sin visjon om livet og urkraften i den arktiske isen, i frodige, fantastiske jungler og ut i verdensrommet. Å gå inn i Anne-Britts malerier er en fargerik verden, der hun beveger seg med fantasi, lekenhet og en sterk bevissthet om det kjente og ukjente. 
 

Sted: Mjaavatnbrygga

René Bjerke

René Bjerke har alltid tegnet og malt, men ettersom han vokste opp i en kunsthandlerfamilie ble en fremtidig kunstnerkarriere ikke en opsjon. Han hadde sett og opplevd altfor mange ulykkelige malere, som hverken ble kjent eller klarte å leve av sitt kunstnerskap. Karrieren ble derfor innenfor film i 40 år. Etter avsluttet filmkarriere, begynte han å male for fullt samt holde malekurs.

Ettersom Bjerke ikke skulle bli kunstner og dermed ikke skulle/måtte utrykke samtidsånden eller annet som den moderne kunsten er så opptatt av, har han stått helt fritt i sitt «uttrykk». Han ønsker ikke å utrykke noe som helst annet enn gleden over å male. Kunsterens største inspirasjon er Harriet Backer og hennes «Barnedåp i Tanum kirke».

Sted: 2.etasje Kulturverkstedet

Hans Løvmo

Kunstneren er født 1959 i Hedemark. Bosatt på Helgeland siden 1997. Tilvirker skulpturer med utgangspunkt i naturmaterialer fra skog.

«Metoo-Huldra. Fanatisk  lokkedue på gammeltypiske truger fra 2018. Har i 2019 endelig fått napp. En beiler på ski som bære navnet  Bringe-Nøfyse. Kraftkar med god sjøltillit og klassisk stil med freske fraspark.»

Sted: Kulturverkstedet

Karl Uni Versal (Karl Petter Johansson)

World visions in a split second.
Grafisk og visuell kunstner født i Mosjøen. Bosatt i København, Danmark. Flyttet fra Mosjøen som 16 åring, og har blitt boende siden. Kunsten er en inspirert og fortolket av splitt sekundet. Karl Petter er utdannet klesdesigner og prøver å blande den ene verden med den andre - det grafiske 
og visuelle.

Sted: Barthbrygga garasjen

OJ Hanssen - Odd Jarle Hanssen

OJ Hanssen er nok mest kjent gjennom sin Countrymusikk som han har skjenket oss i over 30 år. Etter gymnas og endt utdannelse ved Politihøyskolen jobbet han flere år i Mosjøen som lensmannsbetjent i tillegg til å være aktiv innen musikken. OJ har også bodd i USA i mange år hvor han turnerte med sitt amerikanske band. OJ er eneste Nordmann sålangt som har hatt platekontrakt i Nashville i 2 år. I tillegg jobbet han og var sanger på full tid tre år ved Classic Country Theater i The Great Smoky Mountains. OJ har opparbeidet en stor fanskare i USA og reiser derfor over minst en gang i året for å skrive låter, spille inn nytt materiale samt gjøre konserter. Parallelt med sin musikk karriere har OJ en sterk lidenskap for oljemalerier. Dette var en interesse som kom i 11-12 års alderen etter han så malerier av Edvard Valberg. På ungdomsskolen var OJ så heldig å få gå i lære hos sin inspirasjonskilde Edvard Valberg og senere Halldis Jacobsen, som begge var etablerte kunstnere i Mosjøen. Senere gikk han i lære hos kunstlæreren Johannes Moe på Nesna. OJ elsker oljemaling spesielt da dette gir ekstra tekstur i bildene og er et medium som er naturlig og fantastisk å eksperimentere med. Det er spesielt landskapsmalerier som OJ brenner for og han har helt klart blitt inspirert av den naturen han har omgitt seg med både i USA i de 38 statene som OJ har reist med buss og bil. Etter sitt USA opphold og en tid her hjemme, flyttet han til Sveits hvor han møtte sin kone Ulrike M. Hanssen.

 

OJ gleder seg stort til å være deltaker for første gang på Galleria Kunstfestival i hjembyen Mosjøen og ser frem til å vise sine bilder her fra nydelige og idylliske omgivelser ved Barthbrygga i Sjøgato.

Marit Skog

Marit Skog er kunstner og jobber med billedkunst og glasskunst i eget verksted i Sjøgata 26. Flere av Skogs bilder er juryert. Hun har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og internasjonalt, samt hatt flere offentlige utsmykningsoppdrag. 
 

www.maritskog.no

Sted: Sjøgata 26

Charlotte Solli Larsen

Charlotte har alltid elsket å lage nye kofter utenom det vanlige. Denne koften ble laget når en avis skrev en artikkel vinklet på feil måte, noe kunstneren prøvde å si ifra om uten å lykkes. Koften ble kunstnerens måte å uttrykke seg på og er fra Charlottes område, bare med litt mindre detaljer og samehets på. Nedre del av kofta er kommentarer fra kommentarfeltet i artikkelen. Hets hun selv har fått høre mye. Mens ermene viser stolthet over sin kultur og språket vi er så heldige å ha.
 

Sted: Mjaavatnbrygga

Galleri SOS

Galleri SOS er Stig-Ove Sivertsens eget faste galleri med salg av hans malerier og grafikk. Her kan du også finne Marit Skog sin flotte glasskunst, den fantastiske keramikken til Lalia Baadstø.

Sted: Petter Dass gt. 1

Sarah Aakerøy Johansen

Sarah Aakerøy Johansen tok svennebrev som fotograf i 2012 i Mosjøen, og fullførte en bachelor i grafisk design ved Høgskulen i Volda i 2016. Foto og kreativitet har alltid vært en stor del av livet, da hun er oppvokst med fotograf-pappa Ludvig Fagervik.
 

"Fotografi har alltid vært en fascinasjon. Enten det er brukt speilrefleks, engangskamera eller mobiltelefon, så er det å fange- og forevige øyeblikk ren magi for meg" - Fotograf Sarah Aakerøy

Sarah vil også være med på å forevige øyeblikkene under Galleria 2019 og er vår festivalfotograf.

Sted: Rendum smuget

Kulturskolen

Visuell kunst fra kulturskolen stiller ut elevarbeid fra keramikk- og maskeproduksjon, malerier, samt fargerik figurkunst. Grupper med elever mellom 5-8 år og mellom 9-12 år.

Aktivitetshuset

Aktivitetshuset er et dagsenter som er underlagt Miljøterapitjenesten i Vefsn kommune. Aktivitetshuset gir et dagtilbud for mennesker med psykisk utviklingshemming og har et formingsverksted og egen butikk i Midtbyen, og ei avdeling på Skjervengan.

Sted: Mjaavatnbrygga og Aktivitetshuset (Fearnleysgt. 7/9)

Stig Einar Edvardsen

Installasjon ved Vikbrygga. Edvardsen er fra Mosjøen og har under Galleria Kunstfestival i mange år bidratt med sine spektakulære og oppsiktsvekkende installasjoner ved Vikbrygga. Verkene vises kun under festivalen og tas som regel ned/tilintetgjøres etterpå.

 

Sted: Smuget til Forsjordbrygga

Svein Erik Larsen

Svein Erik Larsen er født i Trondheim 1962. Fra Steinkjer. Veksler nå mellom Spania hvor han bor om vinteren og har grafikkverksted, og øya Mindland på Helgelandskysten om sommeren. Utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han jobber med grafikk i metall (etsninger, koldnål og monotypier). Motivkretsen består for det meste av landskaper gjerne med et enslig hus som en kontrast til det storslåtte. Søker det lyriske i landskapet. Menneskekroppen er også ett yndet motiv. Her studeres form, bevegelse, lys og skygge. Jan Erik er representert i ett 10-talls gallerier rundt om i Norge. Har deltatt på juryerte ustillinger som Trøndelagsutstillingen flere ganger. Flere offentlige innkjøp er gjort av mine grafiske arbeider. Bl.a av Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune, NTNU Trondheim.

Sted: Mjaavatnbrygga

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2021 Galleria Kunstfestival.